Kilang Coklat Beryl di Bandar Baru Bangi.

Bandar Baru Bangi terkenal sebagai Bandar Ilmu, walaubagaimanapun selain Bandar Ilmu Bandar Baru Bangi juga mempunyai kawasan perindustrian. 


Antara yang menarik berkenaan di kawasan perindustrian di Bandar Baru Bangi ini adalah adanya Kilang Chocholate Beryls.


Sumber gambar dari laman sawang Beryl's


Biasanya dibulan Ramadan, Tn. Ai akan singgah ke Beryl's ini untuk membeli stok coklat.

Akan ada promosi jualan Coklat pada hari raya Aidilfitri terutamanya. Selain coklat-coklat siap,  Kilang Coklat Beryl's ini juga menjual choclate compound bagi sesiapa yang suka membuat juadah atau kuih berasaskan coklat.


Guru-guru tadika di sekitar juga sering membawa anak-anak kecil ini melawat kilang coklat Beryl's ini. Seronok anak-anak melihat demo proses membuat coklat dan membeli coklat diruangan pameran. 

Untuk tempahan pakej lawatan boleh singgah ke laman sawang Beryl's di SINI untuk Kilang Beryl di Bandar Baru Bangi.


Kilang coklat Beryl's Bandar Baru Bangi ini juga tersenarai di laman sawang Tripadvisor. 

Ada juga pelancong yang memberikan review antaranya pelancong dari Vietnam, pada 11 Ogos 2017 mereka menyatakan 

"We are from Viet Nam about Interesting visit to the Beryl's chocolate factory. we are big chocolate lover."

Untuk lain-lain review, boleh rujuk di SINI.

Selepas ini, jika ada saudara atau teman-teman dari luar negara yang datang berkunjung bolehlah cadangkan untuk singgah ke Kilang Chocholate Beryl's di Bandar Baru Bangi ini.

Sumber gambar:http://trailsshoppers.blogspot.my/2016/06/beryls-chocolate-sale-15-june-to-4-july.html

Personal favorite adalah matcha chocholate, almond coated and tiramisu.

Enjoy and love hot chocolate.

Marilah berkunjung ke Bandar Baru Bangi, macam-macam ada. 

Ulasan

  1. Dah sekian lama saya nak singgah ke Kilang Coklat Beryl tetapi sehingga sekarang belum ada peluang lagi! Harap-harap ada satu hari saya dapat melawat juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, ada dua kilang Beryls. 1 di Serdang dan 1 lagi di Bandar Baru Bangi.
      Pilihan saya adalah tiramisu dan green tea choc (matcha).

      Padam
  2. Saya tak tahu pulak kat BBB ada kilang coklat..next time nak pegi la..tq infonya sis...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasanya guru-guru akan membawa pelajar melawat kilang Beryls ini untuk tujuan lawatan dan aktiviti pembuatan coklat. Mereka juga menerima pelawat awam dari masa kesemasa.

      Padam
  3. This sounds like a good idea! I wanna visit a chocolate factory too. I bet kids really enjoy going there.

    BalasPadam
  4. It will be an amazing experience to visit a chocolate factory. Do they have free chocolates too? :)

    BalasPadam
  5. I love Beryl's chocolate! Have to visit this factory if I want to buy their chocolate!

    BalasPadam
  6. Tak pernah pergi kilang Beryl. Orang kata murah sikit kalau beli sini. Menarik ni. Nak try gi la sekali. Nice sharing

    BalasPadam
  7. Wow this is interesting, I've never visit any chocolate factory before, thanks for sharing.

    BalasPadam
  8. sounds so interesting! but i've heard that choc factory release really smelly gas at night... hope this won't! - Joysofyz

    BalasPadam
  9. Oh this is nice. my girls would love to visit it

    BalasPadam
  10. Looking good. they are one of the reputable brands in msia.


    http://www.placesandfoods.com

    BalasPadam
  11. Must be fun for kids to visit Berry's chocolate factory. Thank u for your info

    BalasPadam
  12. Sedap...beryl antara choc fav i...
    Nyumy2

    BalasPadam
  13. eh, suka suka.. beryl chocolate ni, dah lama juga jenama ni. Yums!

    BalasPadam
  14. Mesti harga kat kilang ni jauh lagi murahkan dan koleksi coklat mesti banyak alahai kita ni dah lah hantu coklat hehehehe bestnya..

    BalasPadam
  15. Pernah pergi masa tahun 2010..masa tu ikut rombongan tadika anak akak..hahahaha....sabar jer la...tp boleh bankrup kalau pi sini sebabnya semua pun best..semua pun nak beli

    BalasPadam
  16. kalau ke BB Bangi..selalu nampak kilang ni. Tapi, belum sempat nak singgah. Teringin nak singgah utk buat goodies bag hari jadi anak2

    BalasPadam
  17. Aira pernah pergi nak membeli kononnya tapi time pergi tu jugak la tak bukak. Huhu. Lain kali lah pulakk nampaknya. Hihi

    BalasPadam
  18. Wah coklat memang favorite. Tak payah susah nak pergi ke Langkawi untuk shopping coklat

    BalasPadam
  19. Coklat beryls sedap. Pernah pergi kilang coklat beryls ni. Memang rambang tengok coklat.

    BalasPadam
  20. Coklat beryls memang sedap. Pernah pergi kilang coklat beryls ni. Rambang mata dibuatnya.

    BalasPadam
  21. Dulu zaman belajar diploma hanis selalu pergi kilang beryl yang dekat serdang tu. Sebab dekat gila dengan hostel hanis dekat mutiara residence tu jalan kaki je dengan kawan-kawan borong coklat hahaha

    BalasPadam
  22. Pernah dengar pasal tempat ni tapi tak detail sangat. Nak singgah sekejap kalau ada kesempatan

    BalasPadam
  23. Huwaa.....tak sanggup nak ke kilang ceklat ni, nanti terjebak...terjebak beli banyak...nanti tak leh nak diet..:D :D

    BalasPadam
  24. Dah lama tak pergi Bandar Baru Bangi bahagian ni. Sebab selalu shopping pakaian aje. Hahaha

    BalasPadam
  25. Wahhh coklat feveret ni. Biasanya kalau beli kat kilang mesti ada promo. Rasanya ada satu dekat serdang kan. Adik yang selalu beli. Sedappp

    BalasPadam
  26. interesting kilang. would love to visit one day

    BalasPadam

Catat Ulasan